Home

wereldspel Ojemann

Even voorstellen

Mijn naam is Gerda Witte-Kuijs

Ruim 25 jaar ben ik met veel plezier werkzaam geweest in het basisonderwijs. Begonnen als kleuterleidster en als laatste functie directeur. Al een aantal jaren geef ik ondersteuning bij leermoeilijkheden vanuit mijn eigen praktijk. Ik ben auteur van het boek ’26 letters en dan...’. Dit boek geeft inzicht in en adviezen over voorbereidend lezen.

In het jaar 2000 kwam ik in aanraking met beelddenken. Het fascineerde mij, dat een andere manier van denken de oorzaak kon zijn van het falen van kinderen in het onderwijs. Want, zoals ik zo vaak had moeten constateren, sommige kinderen redden het niet. Slimme kinderen vaak, bij wie extra hulp of aangepaste programma's niet leken te beklijven.
Dat de informatievoorziening bij beelddenkers op een andere manier gaat dan bij andere kinderen is voor mij overduidelijk. Door mijn kennis en ervaring kan ik deze kinderen nu goed helpen.

Ik heb, na mijn opleiding tot leerkracht, verschillende opleidingen gevolgd:
– Signaleren, onderzoeken en begeleiden van   beelddenkers bij Bureau Ojemann
– Opleiding tot dyslexiecounselor bij Davis Dyslexia   Association
– Fik 1 en 2 bij Onderwijsbegeleidingsdienst Alkmaar
– Focussen 1, 2 en 3 bij Focuscentrum Den Haag
– Workshops over: Hart Brein leren, EFT, Mind Moves, de   Matrixmethode, Mindmappen, zandtafelspel,   spelinterventie met comm&sense poppen.

Samen met Annemarie van Hof verzorg ik de cursus ‘Signaleren, onderzoeken en begeleiden van beelddenkers’.

Perspectief’ is de naam van mijn praktijk. In mijn praktijk, gevestigd in Heerhugowaard, bied ik hulp bij dyslexie en andere leerproblemen aan kinderen en volwassenen, doe ik onderzoek naar beelddenken en geef ik adviezen en begeleiding.

U kunt mij bereiken op tel. O72-5713163 of mail w.witte@planet.nl

Home