Home

annemarie van hof

Even voorstellen

Annemarie van Hof (orthopedagoog BOKA II)

Ik ben mijn loopbaan begonnen als onderwijzeres. Ik heb naast mijn werk in het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs orthopedagogiek gestudeerd, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in leerproblemen.

Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk. Mijn passie is werken vanuit het hart, kijken naar het totale kind met al zijn kwaliteiten en van daaruit het onderwijs- of opvoedingsproces begeleiden.

Na mijn studie heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van beelddenken o.a. bij Ronald Davis,
drs. Nel Ojemann en Hester Brouwer. Van hen heb ik geleerd hoe je het wereldspel kunt gebruiken bij de diagnostiek en begeleiding van kinderen met leerproblemen.

Om het verbeeldend spel van kinderen nader te analyseren maak ik zonodig gebruik van de GOrS, een Gestructureerde Orthopedagogische Spelobservatie methode. Door gebruik te maken van het spel kan het kind zich laten zien met al zijn kwaliteiten en heeft het niet het gevoel beoordeeld te worden.

Verder heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke en cognitieve en emotionele ontwikkeling.
Vanuit een integratieve benadering beoordeel ik samen met de cliƫnt welke interventies er nodig zijn.

Bij het Focuscentrum in Den Haag heb ik geleerd te focussen. Het niet oordelend luisteren is een mooie aanvulling bij de begeleiding van kinderen. Soms kan het gewenst zijn bij het verminderen van stressgevoelen EFT of hartcoherentie technieken toe te passen.
In december 2013 heb ik mijn diploma Human Givens Therapie coaching gehaald.

De cursus 'Signaleren van beelddenkers' gaf ik eerst met Hester Brouwer (met Nel Ojemann op de achtergrond) en nu doe ik dit samen met Gerda Witte.

U kunt mij bereiken onder tel: 06-19179355 of
030-2523069

Ik ben geregistreerd bij de BOKA en NFG. Mail: avanhof@xs4all.nl

Home